28 Temmuz 2015 Salı

SAVAŞ VE TERÖR AKP’NİN ÇIKARLARI İÇİN




Sabri Arpaç
sabriarpacymm@gmail.com

Türkiye yıllardır terör olayları ile uğraşan bir Ülke. Terör ile özgürlüklerin kullanılması arasında kalın bir çizgi  çizmediği için yıllardır terror belesı ile uğraşmaktadır.

Bataklığı kurutmuyor, sinekleri öldürüyor. Bataklık kurutulmadığı için de sinekler de giderek çoğalıyor. Yanlış yöntemler sonucu ülkeyi açık hava hapishanesine haline gelmiş.

Geçmişte askerlere teslim edilen asayış salt askeri yöntemlerle günümüzde yönetilemez hale gelmiştir.

Şimdilerde ise artık Devletin değil AKP’nin çıkarları doğrultusunda bir o yana bir bu yana evrilerek yönü yörengesi bellirsiz olmuştur.

Eğer AKP kürt oylarına gereksinim duyuyorsa ipi gevşetmekte ama ipin ucunu elinden bırakmamaktadır. Yok eğer milliyetçi oylara ihtiyaç duyuyorsa bu kez de kürt ipini iyice germekte, bu kez de milliyetçi söylemlere başlamaktadır.

Daha önce ayaklar altına aldığı ‘Milliyetçilik’  ipine sarılmaktadır. Bu söylemleri de kurup kontrolünde bulundurduğu besleme yandaş medya kalemşörleriyle sabah akşam milletin beynine şırınga etmektedir.

AKP’nin 13 yıllık adaletsiz, hukuksuz, yolsuzluk ve hırsızlık düzenini devam ettirmek için savaş tam tamcılığı yapmakta ve 17-25 Aralık kabusunu atlatmmaya çalışmaktadır.

Yurtaşın can, mal güvenliği kalmamış, kimin hangi canlı bombanın kurbanı olacağı belli değil. AKP iktidarının devamı için Erdoğanın hükümranlığının devamı için Ülke savaşın içinde kendini bulmuştur.

MHP ise, Ülke sorunları için hiç bir politika üretmeden, PKK üzerinden kürt düşmanlığı politikası marjinal bölücülüğünü yapmaktadır.

Bu arada hakkında küfüre varan hakaretlerde bulundukları Kaçak Saray sofrasına kaşık salamakta ve meşrulaşmasına her zaman olduğu gibi katkılarını esirgememektedirler.

Nitekim, bu gün bütün gazetelerde fotoğraflarıyla yayınlanan habere göre; ‘Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki 25. Dönem Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti. Ziyarette MHP'li ve AKP’li üyeler tam kadro yer alırken CHP ve HDP'den katılım olmadı.’

Sokaklar canlı bomba dolu, sınırlar yol geçen hanı, dış politika sıfır. AKP ve Erdoğanın zaaf ve hesap vermekten  kaçma fobisi ABD ve AB’nin işine yaramaktadır.

Nitekim, başta İncirlik olmak üzere Üsler yabancılar (ABD ve NATO) tarafından kullanılacaktır.

AKP de İŞİD adı altında kendine oy vermeyen kürtleri katletmeye devam ederek MHP oylarını devşirmeye hayalleri kurmaktadır. MHP’nin bu kadrosu  Erdoğan’dan bunu da esigemeyecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder