13 Kasım 2016 Pazar

CHP'NİN ANAYASA TEKLİFİ

AKP her gün Anayasa değişikliğinden söz ediyor, ama bir türlü teklifini de toplumun bilgisine sunamıyor.

Çünkü AKP'nin özgürlükçü ve halkçı bir anayasa düzeninden çok, bir kişinin tek başına ülkeyi yönetmesinden başka bir derdi yok.

CHP ''CHP sadece eleştiriyor, bir teklifi yok'' diyen koroya cevabını kurumsal olarak verdi.

AKP ve MHP kapalı kapılar arkasında anayasacılık oynarken, CHP basının ve kamuoyunun karşısında kendi özgürlükçü ve parlamenter rejimi öngören teklifini tartışmaya açtı.

Bahçeli tarafından stepne ve kuyruk partisi haline getirilen MHP, AKP'nin tek kişi hegomonyasını meşrulaştırma peşindedir.

Bahçeli neyin peşinde? Hangi vaadlere kandı ki AKP'nin bile unuttuğu başkanlık sevdasının öncülüğünü yapmaktadır.

Halkımız, MHP tabanı ve MHP Milletvekilleri Bahçeli'nin halk yararına olamayan, bu anlamsız ısrarını daha fazla sürdüremeyeceğini ummaktadır.

''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' özdeyişi her şeyi ortaya koymuyor mu?

Anayasaya uymayan, yasaları çiğneyen, olmayan yetkileri kullanan, yasa, teamül, örf, adet ve kural  tanımayan Erdoğan'ı meşrulaştırmak MHP'ye mi düşer?

Yani  MHP'nin misyonu Tayyip Bey'in yasa tanımazlığını meşrulaştırmak, yasaları ona göre uydurmak mı?

Sayın Bahçeli, parlamenter rejimden yana olduğunu söylüyorsun, AKP'nin kapısında başkanlık dileneceğine, çıkar teklifini, CHP gibi sen de açıkla, toplum tartışsın.

Her şeyi kürtlerin ölümü üzerine endeksleyip, parti koridorlarında dolaşan 'en iyi kürt ölü kürttür' diyen ırkçı politikalarını AKP'nin pragmatik politikaları ile birleştirmek MHP'nin bitişi değil midir?

Bir zamanlar ağza alınmadık hakareti ettiğin AKP'nin kapısında başkanlık dilenmek, ülkücü bir hareket midir? Milli bir duruş mudur?

Hele AKP'nin işi bitince size nasıl dirsek göstereceğini, yaşadığınız olaylardan da mi görmüyorsunuz Sayın Bahçeli?

CHP teklifini sundu. Bilim insanlarının, partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, odaların borsaların, dernek ve vakıfların görüş ve düşünceleriyle bir yasa metni oluşacak.

Bahçeli'nin MHP'si, AKP'nin kuyrukçuluğuna devam mi edecek?

Ülkeyi bölünmenin, kapmlaşmanın eşiğine getiren AKP'ye stepne olmak MHP'ye yakışmayacaktır. Ülkücüler de buna fırsat vermeyeceklerdir. Halkımız da bunu Ülkücülerden beklemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder